Vizier komt in gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar waarbij sprake is van een verontrustende opvoedingssituatie. De begeleiding gebeurt bij de gezinnen thuis en is gratis. De gezinnen wonen in het arrondissement Antwerpen.
Vizier biedt hulp op maat, in verschillende begeleidingsmodules. De begeleidingen zijn meer of minder intensief, lopen korter of langer en zijn al of niet rechtstreeks toegankelijk. Sommige modules zijn verlengbaar, anderen niet.
Ook qua fasering en methodiek zijn de modules verschillend. We spreken bij de start van een begeleiding af welke module het meest geschikt is.
Deze modules zijn er specifiek voor gezinnen met ernstige opvoedingsproblemen:
- Positieve Heroriëntering (PHO) van Vizier biedt procesbegeleiding aan in geblokkeerde situaties van verontrusting. Samen met het gezin en zijn ruimere context gaan we op zoek naar nieuwe wegen en mogelijkheden. De procesbegeleiding is een deeltraject binnen een reeds langer lopend traject en duurt maximaal 4 maanden.
- Laagintensieve contextbegeleiding
--> gemiddeld 1 uur per week begeleiding, voor 6 maanden.
- Breedsporige contextbegeleiding
--> gemiddeld 2 uur per week begeleiding, voor 1 jaar.
- Kortdurende intensieve contextbegeleiding
--> gemiddeld 3 uur per week begeleiding, voor 6 maanden. Deze begeleiding is niet-rechtstreeks toegankelijk en dient dus aangevraagd te worden via een a-doc bij de Intersectorale Toegangspoort.
Details aanbod:

Contextbegeleiding breedsporig
Contextbegeleiding in functie van positieve heroriëntering
Contextbegeleiding laagintensief

Contextbegeleiding in functie van positieve heroriëntering
Arrondissement Antwerpen.
Positieve heroriëntering: 03/235 31 11
De aanmelding start met een telefoongesprek met de verwijzer waarmee we samenwerken. In dit gesprek bieden we coaching aan en bekijken we de aanmelding samen vanuit de bril van positieve heroriëntering.
Wanneer de procesbegeleiding kan starten, vragen we de verwijzer om een aanmeldingsformulier in te vullen.
Zodra we het aanmeldingsformulier ontvangen, wordt de verwijzer gecontacteerd door de procesbegeleider.
De procesbegeleiding start binnen de twee weken met een opstartgesprek waar de verwijzer en het gezin en eventueel andere belangrijke betrokkenen op aanwezig zijn.
We werken niet met een wachtlijst. Onze partners kunnen ons op alle werkdagen bereiken. Op dat moment geven we aan wanneer we een procesbegeleiding kunnen starten.
Laagintensieve en breedsporige contextbegeleiding:
Stap 1
Ouders kunnen telefonisch aanmelden tijdens de kantooruren op het nummer 03/633.98.99. Of ze kunnen ook mailen op aanmeldingen@olo.be.
Verwijzers kunnen voor NRTH aanmelden via de Intersectorale Toegangspoort.
Stap 2
- Iemand van het aanmeldingsteam neemt contact op met u om een gesprek in te plannen.
- In het gesprek worden de verschillende hulpvragen in kaart gebracht.
- Het aanmeldingsteam bespreekt uw vragen en formuleert een advies.
- Het advies wordt besproken met de ouders. Indien er een akkoord is rond het advies en het betreft hulp in OLO, wordt er verder door de afdeling contact opgenomen om de hulp op te starten of wordt de jongere op onze wachtlijst gezet
- Indien we niet kunnen ingaan op de vraag, verwijzen we gericht door.
Stap 3
Wanneer er plaats vrij komt om de begeleiding op te starten, nemen we contact op met de ouders om verdere afspraken te maken. De wachttijden zijn afhankelijk van de woonplaats van de jongere.
Positieve heroriëntering:
We werken niet met een wachtlijst. Onze partners kunnen ons op alle werkdagen bereiken. Op dat moment geven we aan wanneer we een procesbegeleiding kunnen starten.
Laagintensieve en breedsporige contextbegeleiding:
18 maanden wachten. (informatie januari 2019)
Vizier
Collegelaan 6, 2140 Borgerhout
tel: 03/235 31 11
verantwoordelijke: Eva Cornelis
directeur: Chantal Van Overvelt